Voor jou als tiener

 

Zie jij vaak op tegen naar school gaan?
Heb jij ’s ochtends totaal geen zin?
Heb je het gevoel er maar een beetje bij te hangen in de groep?
Heb je regelmatig dat gevoel dat je heel graag mee zou willen doen, maar dat je gewoon niet weet hóe?
Wil je graag meepraten, maar heb je geen idee wat je moet zeggen?
Kijk je dan naar anderen en denk je: ‘Hoe doen ze dat toch?’
Heb je vaak het idee dat ze aan jou toch niets hebben als vriendinnetje? Dat ze jou toch niets aan vinden?

  Hoe zou het zijn als jij jezelf hier sterker in zou voelen? Als je niet steeds zou denken: ‘Dit durf ik niet’, of ‘Ik hoor er niet bij.’ Maar dat je zou denken: ‘Ik ga het gewoon proberen.’ ‘Natuurlijk heb ik hier ook mijn eigen plekje in de groep!’

  Hoe vind je het als ik jou zou zeggen: “Ja, dat kun je zeker leren!”

  Nou, dat gá ik je ook zeggen: “Dit kun je leren!”

  Ik kan jou helpen om je sterker te voelen. Om je meer de moeite waard te voelen. En om je meer te laten ontspannen.
  Hierdoor zul je ook beter voor jezelf kunnen opkomen.

  En vooral: je zult beter in je vel zitten.

   

  Misschien denk je wel: ‘Dat durf ik niet, naar een coach. Hoe werkt dat dan?’

  Nou, ten eerste ben ik niet heel erg eng. Tenminste, dat hoor ik altijd. Ik doe ook geen enge dingen. Je hoeft bij mij ook niet op een bank te liggen en ingewikkelde dingen te vertellen. We gaat gewoon zitten kletsen, we pakken er allerlei leuke en rare hulpmiddelen bij. Een uur vliegt voorbij, kan ik je beloven!

  Maar dat wil niet zeggen dat het soms niet wat lastig is voor je. Want iets veranderen kost altijd moeite. En zonder die moeite gebeurt er niets…

  Waarom zou je bij mij komen?

  Omdat…

  … ik jou bewust maak van hoe jij tegen dingen aankijkt en hoe jij reageert.
  Dat is niet waar je altijd op zit te wachten. En dat is soms best even slikken.

  … ik jou aan het denken en aan het praten krijg (ja, ook als je een puber bent!). 

  … je bij mij mag zijn wie je bent.

  … je bij mij niet wegkomt met blijven doen wat je altijd gedaan hebt.

  Je moet echt bereid zijn om er iets voor te doen. Ik kan niet in die uurtjes in mijn praktijk bereiken dat jij je lekker in je vel gaat voelen. Je zult zelf stevig aan de slag moeten.
  Ik geef je handvatten om de dingen anders te gaan zien en om er anders mee om te gaan. Hoe wil je het? Hoe kun je dat bereiken? Wat heb je daarvoor zelf al in huis? Wat kun je ontwikkelen, en hoe?

  Hoe leuk is het om te ontdekken wat je allemaal in je hebt? Om te ervaren hoe je groeit? Om mee te maken dat je rustiger van binnen wordt? Om te voelen dat je een stevige basis ontwikkelt? Om te merken dat je je beter voelt?

   

  Jij wilt een blijer en steviger mens worden? Durf dan te kiezen voor deze ontwikkeling! Als jij denkt dat ik voor jou de juiste persoon ben om jou hiermee te helpen, roep dan meteen je ouders er maar bij! (Anders moet het van je zakgeld, en dat raad ik je niet aan.)

  Jullie kunnen gratis en zonder verplichtingen een keer langskomen om kennis te maken. Ik hoop je snel te zien!