Eerste Hulp bij Faalangst

Ken je dat?
Dat rotgevoel dat je hebt voor een spreekbeurt, je doet er vaak wat lacherig over. Maar in werkelijkheid lig je ‘s avonds nog uren wakker met pijn in je buik. Zoveel pijn in je buik, dat je gaat bedenken hoe je je morgen ziek kunt melden. En eigenlijk is dat gevoel al begonnen toen een paar weken eerder in de klas de opdracht is uitgedeeld voor de spreekbeurt. Meteen kreeg je het benauwd, en kon je alleen nog maar ‘oh, nee….’  denken.

Ken je dat?
Het moment dat je dan ineens voor die klas staat. Iedereen staart jou aan en wacht tot jij een fout maakt. Om jou dan uit te gaan lachen. Van de spanning begin je een beetje lacherig te doen. En ja hoor, daar komen de eerste opmerkingen al. Waar heb je nou dat blaadje met de samenvatting gelaten? Je leest het gewoon maar even voor, zodat je zo snel mogelijk weer kunt gaan zitten.

Ken je dat?
Je zit in de klas en de leraar begint met het uitdelen van de blaadjes. Eerst alleen nog maar de schrijfblaadjes. De toets zelf komt zo nog. Je bent al met lood in je schoenen naar school gefietst, nadat je tijdens je ontbijt alles nog snel hebt doorgebladerd. Hm, word je ook niet rustiger van. En dat ontbijt lukte ook niet echt, je kreeg geen hap naar binnen.
Je zit te wiebelen op je stoel, koortsachtig de rijtjes in je hoofd herhalend die je hebt geleerd. Als de toets eenmaal voor je neus ligt, begin je te lezen en het zweet breekt je uit. Die eerste vraag… Ik heb dat wel ergens gezien, maar heb geen idee meer… Dan maar verder. Wat als ik de rest ook niet meer weet? Zie je wel, nu ga ik weer een vier halen. Ik kan dit vak ook echt niet!
Her en der schrijf je nog wat op, maar eigenlijk komt er niet veel zinnigs uit. Heb je daar nu zo hard voor geleerd?

Wil jij ook wel eens:

 • géén buikpijn hebben voor een toets?
 • wat meer kunnen denken dat je het wel gaat redden?
 • wat meer het gevoel hebben dat je er genoeg aan gedaan hebt?
 • gewoon normaal kunnen slapen voordat je die spreekbeurt hebt?
 • wat rustiger op je stoel kunnen zitten bij een toets?
 • rustiger de opdrachten kunnen lezen en goed kunnen nadenken tijdens een proefwerk?
 • dat niet alles draait om dat ene uur op die dag?

Dat kan! Volg de individuele training Eerste Hulp bij Faalangst en er zal een heleboel voor jou veranderen!

Na deze training :

 • Kun jij gewoon slapen voor een toets
 • Voel jij misschien best een beetje spanning voor een presentatie, maar die spanning bederft het niet voor je
 • Heb jij het idee dat het wel goed gaat komen, omdat je je goed hebt voorbereid
 • Kun jij je tijdens een toets beter concentreren, omdat je je rustig voelt.

 

Wat krijg je als je deze training volgt?

 • training van een professional met veel ervaring
 • veel individuele aandacht door een-op-een setting
 • een intake met de ouders/verzorgers
 • 6 bijeenkomsten van vijf kwartier
 • werkboek met daarin zowel theorie als oefeningen
 • oefeningen om thuis mee verder te gaan
 • een (telefonische) eindevaluatie met de ouders/verzorgers
 • altijd mogelijkheid voor mailcontact

En wat is de investering voor deze training? Inclusief volledig theorie- en werkboek:

€575,00

Meld je nu aan voor deze training. Ik neem dan contact met je op.

 

Of je een klein beetje voordeel hebt bij de training, of dat je faalangst na de training verdwenen is, hangt geheel af van de inzet van jou als deelnemer. Ben je actief aanwezig tijdens de bijeenkomsten, wil en durf je nieuwe dingen uit te proberen en toe te passen, oefen je en praat je er thuis over, dan weet ik zeker dat je het woord faalangstig niet meer bij jou vindt passen!

Wil je als ouder je kind zelf ook nóg beter kunnen begeleiden in dit hele proces? Laten we dan ook eens als ouder(s) en coach samen gaan zitten om te kijken hoe jullie zelf met dit thema omgaan en wat nu de meest handige manieren zijn om je kind te ondersteunen. De do’s en don’ts in het voorbeeld geven aan je kind. En ook het vergroten van je inzicht waaróm sommigen dingen beter werken dan andere.

Tijdens het traject van je kind hebben wij twee keer een coachingssessie van een uur. Dit zal na de derde en na de vijfde keer zijn.

Deze superwaardevolle toevoeging aan de training Eerste Hulp bij Faalangst heb je al voor:

€159,00

FAQ

Mijn vrienden hebben er nauwelijks last van. Stel ik me dan aan?
Nee, je stelt je niet aan. Jouw gevoel is wel degelijk echt. Jij voelt je ellendig en jij blokkeert. Dat is een feit. Dus jij stelt je niet aan. Maar gelukkig kun je er wel wat aan doen! Deze training is juist voor jou gemaakt!

Ik moet mezelf toch ook rustiger kunnen maken?
Daar heb je waarschijnlijk al een hele tijd je best voor gedaan. Met hulp van je ouders, van je vrienden die op je in praten, door het lezen van tips. Heeft het geholpen? Misschien een beetje, maar niet genoeg. Anders zat je dit nu waarschijnlijk niet te lezen. Het is gewoon heel erg moeilijk om jezelf dat aan te leren. Waarom moet je alles zelf kunnen? Andere mensen hebben ervoor geleerd om dit aan jou te leren!

Vaak zie ik ook trainingen in groepsverband. Bied jij die ook aan?
Nee, ik geef de training op dit moment alleen in een een-op-eensetting. Ik heb gemerkt dat ik in deze vorm veel meer resultaat kan bereiken. Jij kunt jouw situaties inbrengen, de training is geheel gericht op jou en wat jij nodig hebt.