Blog

Mijn laatste blogberichten

***Waarom ik doe wat ik doe***

Dit keer een persoonlijk verhaal:
Inmiddels ben ik 50 en ik ben zó blij dat ik sinds een jaar eindelijk kan zeggen: ik doe wat ik doe omdat ik er blij van word! En ik voel me een beter mens, omdat ik daarmee ook nog eens veel kan betekenen voor anderen.
Hoeveel mensen dromen er niet van om dat te kunnen zeggen!
Wat is het dan toch waar wij vaak tegenaan lopen? Wat maakt dat zoveel mensen níet datgene doen waar ze blij van worden?

Lees meer

Doe de geit weg!

Vandaag in een boek van Claudia de Breij een heel goed verhaal gelezen, dat ik toch even delen. Het is al een oud, Joods verhaal en het geeft zo’n mooi deel van mijn werk als coach weer!
Het gaat ongeveer zo:

Lees meer

Ik kan het zelf wel veranderen…

“Waarom counseling? Waarom gesprekken voeren?” “Ik kan het zelf wel veranderen.” “Ik lees er genoeg boeken over en daarin staat precies wat ik moet doen.”

Dit wordt vaak gezegd als je het over coaching hebt. Misschien heb je dat zelf ook wel een tijdje gedacht.

Lees meer

Rouwen jongeren anders?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, tonen kinderen en jongeren dezelfde reacties en emoties als volwassenen. Maar er zijn toch grote verschillen. Kinderen en jongeren beschikken nog niet over de mogelijkheden om precies te begrijpen wat er gebeurd is en …

Lees meer

Die eeuwige vermoeidheid …

Iedereen die hooggevoelig is, kent het probleem van de zo vaak voorkomende en allesoverheersende vermoeidheid. Moet je die vermoeidheid nou stoer negeren? “Ach, morgen is het weekend, dan kun je lekker bijkomen”, “Waar ben jij nou moe van, jij bent nog zo jong!” …

Lees meer

Zoek blogbericht op categorie

De Papaver Coaching
Kerkelaan 15
1851 HC Heiloo
Tel. 06 17984475
e-mail: ihogenkamp@depapaver.eu

Rek. nr: NL10 KNAB 0256 9004 42
t.n.v. De Papaver Coaching
BTW: 137603678B02
KvK: 54517206