Mijn naam is Ineke Hogenkamp.
25 jaar heb ik als docent in het voortgezet onderwijs gewerkt. In dit werk begeleidde ik veel leerlingen, vooral op sociaal-emotioneel gebied. Omdat ik van dat laatste gebied mijn volledige werk wilde maken, heb ik een aantal jaren terug mijn diploma Academisch Counselor en Coach en mijn diploma Specialist Counselor en Coach behaald aan de Academie voor Counselling en Coaching. Daarna heb ik een post-hbo-opleiding gevo
lgd, speciaal gericht op het coachen van jongeren. Ik vind jongeren en pubers heerlijk om mee te werken. Ook werk ik graag met de ouders, om te kijken hoe we er samen (ouders, kind en coach)  voor kunnen zorgen dat het thuis wat soepeler gaat lopen. Zie hierover meer op ‘Voor ouders‘.
Ien_BIG

Als coach heb ik mijn eigen praktijk in Heiloo. Ik voer gesprekken thuis in mijn praktijkruimte en geef trainingen. Veel coachees komen uit Heiloo, Egmond, Alkmaar en verdere omgeving. Daarnaast word ik als jongerencoach ingehuurd voor leerlingen op een middelbare school in Hoorn.
Ik coach sinds vorig jaar ook in Hoorn en omgeving; dan zijn de afspraken bij jou thuis.

Ik ben gecertificeerd Bikkeltrainer. Dit houdt in dat ik weerbaarheidstrainingen mag geven voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Naast de Bikkeltraining voor jongeren van 14-16 geef ik ook de zgn Brugklasbikkeltraining, speciaal voor aankomende en zojuist gestarte brugklassers. Weerbaarheid is aan te leren! En ik kan je daarbij helpen. Zowel in groepen, als individueel. Zo’n training kan ook in de ‘gewone’ sessies plaatsvinden, een-zwartwitop-een dus. Veel jongeren komen met de vraag bij me, hoe ze meer zelfvertrouwen kunnen krijgen, of zich sterker kunnen voelen. We gaan kijken wat voor jou de juiste methode is!

Daarnaast begeleid ik ook veel hooggevoelige jongeren en volwassenen. Voor volwassenen staan er groepstrainingen op het programma hoe met hooggevoeligheid om te gaan. Voor de jongeren gebruik ik altijd de een-op-eensessies voor dit thema.

Als ervaringsdeskundige weet ik waarover ik praat en als coach kan ik je verder helpen door je te ondersteunen op de route die jij moet nemen om daar te komen waar je wilt zijn.

Natuurlijk kun je bij mij voor veel meer onderwerpen terecht. Lees hier meer over op Coaching.

Waarom de naam ‘De Papaver’?

Een papaver is mijn favoriete bloem. Het is een bloem, die overal kan groeien; je ziet hem bijvoorbeeld ook in een stenige grond rond de spoorlijnen. Hij komt prachtig voorzichtig uit zijn knop en bloeit daarna uitbundig, vaak in felle kleuren. De korte tijd die hij leeft, benut hij volledig.

Ik gun het alle jongeren om zich ook zo te ontwikkelen en op te bloeien. Met De Papaver Coaching help ik je hier graag een beetje mee op weg!

De Papaver Coaching
Kerkelaan 15
1851 HC Heiloo
Tel. 06 17984475
e-mail: ihogenkamp@depapaver.eu

Rek. nr: NL10 KNAB 0256 9004 42
t.n.v. De Papaver Coaching
BTW: 137603678B02
KvK: 54517206