Eerste Hulp bij Faalangst

Ken je dat?
Dat rotgevoel dat je hebt voor een spreekbeurt, je doet er vaak wat lacherig over. Maar in werkelijkheid lig je ’s avonds nog uren wakker met pijn in je buik. Zoveel pijn in je buik, dat je gaat bedenken hoe je je morgen ziek kunt melden. En eigenlijk is dat gevoel al begonnen toen een paar weken eerder in de klas de opdracht is uitgedeeld voor de spreekbeurt. Meteen kreeg je het benauwd, en kon je alleen nog maar ‘oh, nee….’  denken.

Ken je dat?
Het moment dat je dan ineens voor die klas staat. Iedereen staart jou aan en wacht tot jij een fout maakt. Om jou dan uit te gaan lachen. Van de spanning begin je een beetje lacherig te doen. En ja hoor, daar komen de eerste opmerkingen al. Waar heb je nou dat blaadje met de samenvatting gelaten? Je leest het gewoon maar even voor, zodat je zo snel mogelijk weer kunt gaan zitten.

Ken je dat?
Je zit in de klas en de leraar begint met het uitdelen van de blaadjes. Eerst alleen nog maar de schrijfblaadjes. De toets zelf komt zo nog. Je bent al met lood in je schoenen naar school gefietst, nadat je tijdens je ontbijt alles nog snel hebt doorgebladerd. Hm, word je ook niet rustiger van. En dat ontbijt lukte ook niet echt, je kreeg geen hap naar binnen.
Je zit te wiebelen op je stoel, koortsachtig de rijtjes in je hoofd herhalend die je hebt geleerd. Als de toets eenmaal voor je neus ligt, begin je te lezen en het zweet breekt je uit. Die eerste vraag… Ik heb dat wel ergens gezien, maar heb geen idee meer… Dan maar verder. Wat als ik de rest ook niet meer weet? Zie je wel, nu ga ik weer een vier halen. Ik kan dit vak ook echt niet!
Her en der schrijf je nog wat op, maar eigenlijk komt er niet veel zinnigs uit. Heb je daar nu zo hard voor geleerd?

Wil jij ook wel eens:

 • géén buikpijn hebben voor een toets?
 • wat meer kunnen denken dat je het wel gaat redden?
 • wat meer het gevoel hebben dat je er genoeg aan gedaan hebt?
 • gewoon normaal kunnen slapen voordat je die spreekbeurt hebt?
 • wat rustiger op je stoel kunnen zitten bij een toets?
 • rustiger de opdrachten kunnen lezen en goed kunnen nadenken tijdens een proefwerk?
 • dat niet alles draait om dat ene uur op die dag?

Dat kan! Volg de training Eerste Hulp bij Faalangst en er zal een heleboel voor jou veranderen!

Voor wie?
Voor tieners, pubers en jongeren, in de leeftijd van 10 tot 20 jaar (in verschillende groepen).

Wat mag je verwachten?

 • training van een professional met veel ervaring
 • 6 bijeenkomsten van vijf kwartier
 • 1 ouderbijeenkomst
 • werkboek met daarin zowel theorie als oefeningen
 • veel individuele aandacht in een kleine groep
 • oefeningen om thuis mee verder te gaan
 • een intake met de ouders/verzorgers
 • een (telefonische) eindevaluatie met de ouders/verzorgers
 • altijd mogelijkheid voor mailcontact

 

Totaalprijs voor dit hele pakket:

Er is niet een vaste datum geprikt, zodra er een groepje van minimaal drie deelnemers (die qua leeftijd bij elkaar kunnen) is, gaan we van start.

Meld je nu aan voor deze training! Ik neem dan contact met je op.

 

Of je een klein beetje voordeel hebt bij de training, of dat je faalangst na de training verdwenen is, hangt geheel af van de inzet van jou als deelnemer. Ben je actief aanwezig tijdens de bijeenkomsten, wil en durf je nieuwe dingen uit te proberen en toe te passen, oefen je en praat je er thuis over, dan weet ik zeker dat je het woord faalangstig niet meer bij jou vindt passen!

 

FAQ

Mijn vrienden hebben er nauwelijks last van. Stel ik me dan aan?
Nee, je stelt je niet aan. Jouw gevoel is wel degelijk echt. Jij voelt je ellendig en jij blokkeert. Dat is een feit. Dus jij stelt je niet aan. Maar gelukkig kun je er wel wat aan doen! Deze training is juist voor jou gemaakt!

Ik moet mezelf toch ook rustiger kunnen maken?
Daar heb je waarschijnlijk al een hele tijd je best voor gedaan. Met hulp van je ouders, van je vrienden die op je in praten, door het lezen van tips. Heeft het geholpen? Misschien een beetje, maar niet genoeg. Anders zat je dit nu waarschijnlijk niet te lezen. Het is gewoon heel erg moeilijk om jezelf dat aan te leren. Waarom moet je alles zelf kunnen? Andere mensen hebben ervoor geleerd om dit aan jou te leren!

Ik durf niet in een groep, dan vinden ze me vast raar.
En dát is nu precies de reden dat deze training echt iets voor jou is! Het fijne is dat iedereen (kleine groep, 4-8 personen) ditzelfde gevoel heeft.

Kan ik ook gewoon een paar keer komen, in plaats van 6 keer?
Nee, het is echt de bedoeling om er alle keren te zijn. Het is een zorgvuldig opgebouwd programma. Bovendien voelt het niet goed in een groep als de samenstelling elke week anders is.