Coaching

Wat houdt coaching in?

Allereerst dit: Op deze website gebruik ik telkens het woord ‘coaching’. Een ander woord dat je hiervoor kunt invullen is ‘counseling’ en vaak ook ‘therapie’.
Degene die het coachen ‘ondergaat’ noem ik de ‘cliënt’.

Coaching is laagdrempelig, het is vooral gericht op resultaat en het is kortdurend.gesprek
We gaan samen kijken wat er speelt bij jou. Het kan hierbij om een hulpvraag gaan die op het emotionele vlak ligt, maar het kan ook gaan om een hulpvraag die meer praktisch van aard is. Die bijvoorbeeld meer ligt in het zoeken naar de juiste weg voor jou.
Als het nodig is, onderzoeken we waar de pijn, het verdriet of de onzekerheid in jou vandaan komt. Samen kijken we waar jij uit wilt komen en bepalen we hoe je daar kunt komen. Hierbij ga ik als coach erg uit van jouw eigen kracht en mogelijkheden. Soms gaan we diep op de emoties in, en in andere situaties is dat helemaal niet nodig. Ik help jou ontrafelen wat er tot nu toe in de weg zit om de benodigde stappen te nemen om bij jouw doel te komen. Ik begeleid je daarna in de stappen die jij neemt.

Afhankelijk van de hulpvraag, wordt de aanpak bepaald. Die bestaat meestal uit een-op-eensessies. In deze sessies van een uur praten we veel, maar gaan we ook aan het werk met opdrachten en oefeningen. Dit gebeurt bij mij in de praktijk, die ik thuis in Heiloo heb. Als je in Hoorn of omgeving woont, kom ik bij jou thuis. Soms gaan we ook lekker naar buiten, de natuur in. Ook kun je opdrachten mee naar huis krijgen om dingen in de thuissituatie te oefenen.

Grabbits Zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen

Het hele traject is afgestemd op jouw hulpvraag en jouw mogelijkheden. Een traject om jou door een emotioneel zware tijd heen te helpen zal bijvoorbeeld heel anders verlopen dan een traject waarbij jij als doel hebt om wat meer zelfvertrouwen te krijgen.
Gemiddeld bestaat een traject uit zo’n 5 tot 7 sessies. Soms is het na drie sessies al klaar, maar soms duurt het ook langer. We bespreken regelmatig tussendoor hoe het verloopt.

Naast gesprekken worden er ook verschillende trainingen en workshops aangeboden. Hierover kun je meer lezen in Werkwijze.